Rizoto s divokými bylinkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 lžíce rostlinného oleje, 5 dkg jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 10 dkg špenátu, 10 dkg bylinkové směsi (např. kopřiva, pampeliškové puky), 2 lžíce bílého vína, 40 dkg rýže, 1.5 l vývaru, sůl, mletý pepř, 10 dkg parmazánu, 4 dkg másla
Na jaře, kdy jsou bylinky ještě mladé a měkké, je nemusíte tak jako v létě blanšírovat ve vařící vodě. Toto rizoto s množstvím zbylého vývaru se poněkud odlišuje od českého vysušeného typu. Je to tradiční velikonoční pokrm střední Itálie.
Na dobrém rostlinném oleji osmažte do zlatova cibulku a nakrájený česnek. Přidejte očištěný a nasekaný špenát, bylinky, přilijte víno a společně duste dvě minuty. Rýži uvařte v polovině silného masového vývaru. Druhou polovinu vývaru přilijte do pánve s bylinkami, povařte a přilijte do hrnce s rýží. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Do směsi zamíchejte máslo a strouhaný parmezán. Počkejte, až se máslo rozpustí a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka