Rizoto - recept cpt. Cooka
4 porce: rýže, máslo, zelený hrášek, 1 strouhaný parmazán, čerstvé houby, uzené maso, omáčka „supreme“, 4 rajčata
Na másle odusíme rýži. Přidáme dušený zelený hrášek, strouhaný parmezán, na drobno nakrájené houby dušené na másle, na drobno krájené vařené uzené maso nebo šunku a tolik omáčky 'supreme' (viz příslušný recept), aby směs byla dostatečně hustá. Směs napěchujeme pak do máslem vymazaného tvořítka a vyklopíme na mísu. Polijeme omáčkou 'supreme', ozdobíme dušeným zeleným hráškem a dušenými loupanými rajčaty. Nemáme-li rajčata, můžeme vynechat i omáčku 'supreme' a přidat místo ní do rizota konservu rajského protlaku a dušený zelený hrášek.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka