Pařížské quodlibet - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg čerstvých hub, 25 dkg rýže, 25 dkg vepřového masa, 2 mrkve, sůl, 1/2 kg květáku, 1/2 kg chřestu, 6 dkg strouhaného parmazánu, 10 dkg šunky nebo uzeného masa, máslo, 4 lžíce smetany, 4 vejce
Houby, rýži, nakrájené vepřové maso, na kostečky nakrájené mrkve osolíme a každé zvlášť podusíme na másle. Květák a chřest uvaříme v osolené vodě a pak nakrájíme. V ohnivzdorné míse vše smícháme, povrch posypeme strouhaným parmezánem, sekanou šunkou nebo uzeným masem a poklademe malými kousky másla. Vše polijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali celá vejce. Pečeme v troubě tak dlouho, až se vejce zapečou. Místo mrkve můžeme použít zeleného hrášku nebo obojího.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka