Paella - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg vepřového masa, 1/2 kuřete, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1/8 l oleje, sůl, mletý pepř, 12.5 dkg syrového uzeného masa, 1 bobkový list, 2 špetky šafránu, 1 l vývaru, 35 dkg rýže, 2 papriky, 4 rajčata, 10 dkg zeleného hrášku, 10 dkg fazolových lusků, 10 dkg žampiónů, 10 dkg krabů (nemusí být), trochu kayenského pepře nebo chilli
Nutné jsou nejméně dva druhy masa. Nakrájíme maso a spolu s cibulí a s česnekem opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené uzené, zalijeme vývarem a 30 minut dusíme. Pak přidáme bobkový list a dusíme dále 20 minut. Vložíme rýži a šafrán a 15 minut dusíme. Rajčata a papriky opečeme na oleji, k tomu přidáme fazolky a hrášek, podlijeme a dusíme 15 minut. Potom vše smícháme dohromady a necháme 10 minut proležet v teple.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka