Milionářská rýže z Peru - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg vepřového ramínka, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 40 dkg zelí, 2 papriky, 20 dkg žampiónů, 3/4 l hovězího vývaru, 2 šálky rýže, 1 lžička mleté papriky
Ramínko nakrájíme na kostky 2x2 cm a osmahneme na oleji s cibulemi nakrájenými na kolečka. Přidáme zelí z hlávky nakrájené na proužky, paprikové lusky nakrájené na kolečka, žampióny. Krátce podusíme a přilijeme hovězí vývar. Dusí se 30 minut. Potom se přidá rýže, kterou jsme předtím uvařili do poloměkka. Na malém plameni dohotovíme. Pro zvýraznění chuti lze do rozpáleného omastku ještě přidat mletou papriku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka