Mexická rýže - recept cpt. Cooka
Arroz mexicano
4 porce:  25 dkg rýže, 8 dkg rozinek,  špetka dobromysli,  špetka šafránu, 3 lžíce oleje, 1  cibule, 2  chilli papričky, 1 lžíce mleté papriky, 2 stroužky česneku, 25 dkg mletého masa, 25 dkg rajčat, 1 plátek slaniny, sůl
Promytou a usušenou rýži opečeme na dvou lžících oleje, až zrůžoví. Přidáme rozinky, šafrán a zalijeme vodou. Nakrájenou cibuli, česnek, maso, papriku, pálivé papričky podusíme na lžíci oleje, k tomu přidáme rajčata, osolíme, podlijeme vodou. Uvařenou rýži smícháme s masem, vložíme do vymaštěné misky, na povrchu obložíme slaninou a prudce zapečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka