Polévka z kuřete - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg kuřete, 1 kostka slepičího bujónu (masox), 5 lžic desertního vína, 1 větší pórek, 2 karotky, 1 lžička vegety, 5 dkg rýžových nebo jemných vlasových nudlí, 5 lžic sójové omáčky, sůl, 1 cibule
Syrové očištěné kuře vykostíme. Z kostí, drůbků, zeleniny a bujonu si připravíme asi litr vývaru. Vaříme asi 45 minut, pak scedíme, přidáme sójovou omáčku, kuřecí maso nakrájené na menší kousky, větší kousky pórku a dáme vařit. Před dohotovením přidáme na kolečka krájenou karotku a zvlášť uvařené a propláchnuté polévkové nudle. Krátce povaříme a podáváme v míse.
Příloha: pečivo
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka