Krokety z ovesných vloček a hub - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 šálky ovesných vloček, 1 lžíce másla, 1 šálek čerstvých hub, 1 malá cibule, zelená petrželka, 2 vejce, sůl, mletý pepř, strouhanka, olej
Vločky předem na několik hodin namočíme a pak je v osolené vodě uvaříme na hustou kaši. Suché houby rovněž namočíme nejméně na půl hodiny a drobně je pokrájíme. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme houby a udusíme do měkka. K uvařeným vločkám přidáme houby, petrželku a žloutky. Osolíme a podle obliby opepříme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se saláty nebo jako přílohu k hovězí pečeni.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka