Kořeněná rýže v zelných závitcích - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 šálek rýže, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce karí koření, 1 špetka koriandru, sůl, 1 lžička sójové omáčky, 1/2 šálku vlašských ořechů nebo mandlí, 1 lžíce rozinek, zelí (vinné listy)
Na polovině oleje osmahneme cibuli a sekané ořechy, přidáme kari a koriandr, opečeme a promícháme s vařenou rýží, máčenými rozinkami a sójovou omáčkou. Osolíme. Povařené listy zelí rozdělíme na čtverce, seřízneme silná žebra (nebo použijeme vinné listy). Naplníme nádivkou. Zabalíme jako psaníčko a potřeme olejem, spíchneme párátkem. Pak grilujeme nebo opečeme na pánvi. Podáváme jako předkrm nebo k vínu. Někdy můžeme přidat mleté maso (50 g na porci) nebo sójové maso.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka