Polévka z králíka - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg předního dílu králíka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1/2 cibule, 1 lžička soli, 3 dkg morku nebo jiného tuku, 1.5 l vody, nové koření nebo květ
Do studené vody dáme vařit rozseknutou hlavu a krk králíka. Polévku hned nesolíme, nýbrž necháme takto asi půl hodiny zvolna vařit. Pěnu nesbíráme. Teprve pak na tuku do zlata osmažíme pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a pokrájenou zeleninou a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme. Pak teprve polévku osolíme a vaříme další půl hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Potom polévku přecedíme, ale zeleninu neodhazujeme, nýbrž také sníme. Z jater se mohou udělat nočky nebo knedlíčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka