Džuveč (srbské jídlo) - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg rýže, 1 lžíce vepřového sádla, cibule, 6 rajčat, 2 zelené papriky, 60 dkg vepřové kýty, mletá paprika, sůl, smetana
Rýži udusíme do měkka tak, aby se jednotlivá zrnka od sebe snadno oddělovala. Na dno ohnivzdorné mísy dáme sádlo a vrstvu rýže. Na to položíme vrstvu na kolečka nakrájené dušené cibule, vrstvu opraných, oloupaných, na kousky nakrájených rajských jablek, potom vrstvu očištěné, na kousky nakrájené zelené papriky a vrstvu na paprice dušené a na kostečky nakrájené vepřové kýty. Každou vrstvu osolíme a pokapeme smetanou. A nyní opakujeme znovu: rýže, cibule, rajská jablka, paprika, maso. Navrch přijdou rajská jablíčka, která vydatně polijeme smetanou. Takto naplněnou mísu dáme do horké trouby a pečeme 25-30 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka