Byzantský pilaf - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžička mletého nového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1  cibule nasekaná nadrobno, 5 stroužků česneku rozdrcených, 4  mrkve nakrájené na kolečka, 20 dkg rýže, 6 dl kuřecího vývaru, 20 dkg sušených meruněk nakrájených na poloviny
V misce smícháme nové koření, kmín a sůl. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a olej, přidáme cibuli a 5 minut opékáme. Přidáme mrkev a česnek, zamícháme a opečeme dalších 5 minut. Přisypeme směs koření a za stálého míchání 1 minutu opékáme. Přidáme rýži a opečeme 1 minutu. Přilijeme kuřecí vývar, přidáme sušené meruňky, dobře zamícháme a přivedeme k varu. Snížíme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až se vývar vsákne a rýže je hotová.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka