Polévka z husích drůbků nebo ze slepice - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg husích drobů nebo slepice, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1/2 cibule, 1 lžička soli, 3 dkg morku nebo jiného tuku, 1.5 l vody, nové koření nebo květ, rýže nebo vlasové nudličky
Do studené vody dáme vařit oprané droby. Polévku hned nesolíme, nýbrž necháme takto asi půl hodiny zvolna vařit. Pěnu nesbíráme. Teprve pak na tuku do zlata osmažíme pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a pokrájenou zeleninou a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme. Pak teprve polévku osolíme a vaříme další půl hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Potom polévku přecedíme, ale zeleninu neodhazujeme, nýbrž také sníme. Zpravidla zavařujeme rýži nebo vlasové nudličky, je-li polévky málo a strávníků více, zahustíme ji světlou jíškou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka