Vdolky z vařených brambor - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg uvařených brambor, 16 dkg polohrubé mouky, 1 lžička moučkového cukru, 1 vejce, 1.5 dkg kvasnic, 4 lžíce mléka, sůl, švestková povidla, perník
Studené brambory jemně nastrouháme. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme brambory a kvásek z droždí. Přilijeme mléko, zašleháme vejce a vypracujeme středně tuhé těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Potom z těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky, utvoříme vdolečky, které vložíme na pomaštěný plech a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vdolky rukou trochu zploštíme a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Před podáváním mažeme povidly a sypeme perníkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka