Tvarohový trhanec - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 dkg másla, 5 dkg moučkového cukru, 4  vejce, 50 dkg měkkého tvarohu, 1/8 l mléka,  špetka soli, citrónová kůra, 12 dkg polohrubé mouky, olej nebo ztužený tuk na pečení, ovocná šťáva nebo kompot (na polití)
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh. Je-li hustší, zředíme ho trochu mlékem. Přidáme sůl, citrónovou kůru a nakonec pevný sníh z bílků střídavě s moukou. Na rozpáleném tuku pečeme na pánvi postupně tlustší omelety a pak je vidličkou roztrhneme, obrátíme a dopečeme po druhé straně. Hotový trhanec pocukrujeme a polijeme ovocnou šťávou nebo šťávou z kompotu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka