Dukátové buchtičky s jahodovým krémem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/4 kg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 lžíce másla, 1 lžíce moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 1/4 l mléka, sůl, 1 lžička rumu, vanilka, citrónová kůra, máslo na pekáč,
Jahodový krém: 1/4 l smetany, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžičky polohrubé mouky, 2 žloutky, 1/4 l očištěných jahod
Z mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Máslo, žloutky, cukr třeme do pěny, přidáme vzešly kvásek, rum, vanilku, citrónovou kůru, mouku a sůl. Vypracujeme vláčné těsto a dáme kynout. Po vykynutí děláme malé buchtičky, kolem je potíráme tekutým máslem a po vykynutí upečeme.
Jahodový krém: všechny přísady (kromě jahod) smícháme a šleháme ve vodní lázni na plotně do zhoustnuti. Krém se nesmí vařit, srazil by se. Do vychladlého přimícháme rozpůlené syrové zahradní jahody.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka