Bavorské vdolečky - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 dl mléka, 3 dkg kvasnic, 10 dkg moučkového cukru, 50 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, citrónová kůra, sůl, 5 dkg rostlinného tuku, 25 dkg oleje na smažení,
Na ozdobu: 25 dkg švestkových povidel, 15 dkg tvrdého tvarohu, 15 dkg šlehačky, moučkový cukr
Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky připravíme kvásek, necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, vejce, zbylý cukr, strouhanou kůru, sůl, rozpuštěný tuk, zbylé mléko, kvásek, vše promícháme, vypracujeme těsto, necháme vykynout, vyválíme plát 15 mm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka, necháme vykynout, uděláme důlek a touto stranou dáme do oleje, přikryjeme, obrátíme a hotové potřeme povidly, posypeme tvarohem a zdobíme slazenou šlehačkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka