Svítek s vínem - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 žemle od předchozího dne, 1 lžička másla, 1/4 l bílého vína, 1 lžíce másla, 6 vajec, 3 lžíce moučkového cukru, 1/2 citrónu, 4 dkg rozinek, máslo na formu, strouhanka na formu
Žemle ustrouháme a osmažíme na lžičce másla do zlatova. Sejmeme z ohně a polijeme horkým vínem, aby vznikla hustá kaše, a necháme vychladnout. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky, citrónovou kůrou do pěny. Pak přimícháme vinnou kaši, z bílků sníh a rozinky. Pečeme ve formě vymaštěné máslem a vysypané strouhankou do zlatova.
Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.
podle M. D. Rettigové
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka