Piškotová omeleta gratinovaná - recept cpt. Cooka
2 porce: 2 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky nebo polohrubé mouky, máslo na pánev, 2 bílky, 1 lžíce moučkového cukru
Vejce rozdělíme, z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr, zamícháme postupně žloutky. Mouku na povrchu jen lehce rozprašujeme a těsto obracíme stěrkou. Pečeme na dvou máslem silně potřených pánvích po obou stranách. Piškotovou omeletu potřeme zavařeninou, přehneme, navršíme na ni tuhý sníh z bílků a moučkového cukru, rozbrázdíme vidličkou a v předehřáté troubě ožehneme do růžova. Místo zavařeniny můžeme omeletu naplnit vypeckovaným kompotem nebo ovocným salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka