Omeleta z odpalovaného těsta I. - recept cpt. Cooka
2 porce: 1/4 l mléka, sůl, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce másla, 3 vejce, máslo na pánve
Osolené mléko a máslo postavíme na plotnu. Jakmile se začne vařit, vsypeme mouku a hned dobře promícháme, zmírníme oheň. Za stálého míchání uděláme odpalované těsto, které se nechytá dna nádoby. Přendáme je do mísy a do polovychladlého přimícháme postupně žloutky a naposled vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme v troubě na dvou pánvích dobře máslem vymaštěných a posypaných polohrubou moukou. Podáváme pocukrované, doplněné ovocným salátem nebo kompotem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka