Falešná polévka hovězí z kostí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg hovězích kosti, 1 hrst sušených hub, 1 rovná lžíce rajčatového protlaku, 1  cibule, 1 lžíce tuku, 1/2  celeru, celerová nať, sůl, mletý pepř
Nemáme-li maso a potřebujeme-li silný vývar, stačí i pouhé kosti. Oprané a rozsekané kosti zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, rajský protlak, celerovou nať, zpěněnou cibulku, trochu sušených hub a několik zrnek popře. Vaříme zvolna nejméně 2-3 hodiny. Ke konci nakrouháme celer na nudličky, odusíme jej na omastku, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. Vývar scedíme, zavaříme a do hotové polévky přidáme ještě sekanou pažitku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka