Kynuté lívance z kysaného mléka - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hladké mouky, 1/4 l kyselého mléka, sůl, 1  vejce, 1 lžíce moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, tuk na opékání, moučkový cukr se skořicí na obalení
Do hrnku dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Přikryjeme ubrouskem a kvásek necháme vzejít. Potom osolíme, přidáme mléko s rozšlehaným vejcem a za stálého míchání vsypeme mouku a vypracujeme řídké těsto, které dáme asi na půl hodiny kynout. Z vykynutého těsta opékáme zvolna na rozehřátém tuku po obou stranách lívanečky a teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka