Kynuté lívance plněné zavařeninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, 2 vejce, sůl, 1 lžíce pískového cukru, 2 dkg kvasnic, malinová marmeláda (rybízová nebo švestková zavařenina), 1 žervé (smetanový sýr Lučina), 1 lžička mléka, 1 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky kakaa
Do hrnku dáme přesátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými vejci a cukrem. Potom přidáme kvásek z droždí, promícháme, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kynout. Do olejem vymazaného a rozehřátého lívanečníku nalijeme tenkou vrstvu těsta, necháme trochu zapéci, potřeme zavařeninou a nalijeme opět tenkou vrstvou těsta. Asi za dvě minuty lívanec obrátíme a opečeme dorůžova druhou stranu. Hotové lívance zdobíme ušlehaným smetanovým sýrem (s mlékem, cukrem a kakaem) nebo šlehačkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka