Polévka s masovými taštičkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 l vývaru z masoxu, 20 dkg špenátu, 4 lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu, sůl, mletý pepř, 25 dkg hladké mouky, 20 dkg vepřového bůčku, mletý zázvor, 1 větší cibule, 1 pórek, kořenová zelenina
Maso jemně rozemeleme, přidáme lžíci sójové omáčky, glutasol, pepř, jemně nasekanou cibulku, nakrájený špenát, sůl a vše dobře promícháme. Z hladké mouky, vody a špetky soli vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm. Ty plníme připravenou náplní, přehneme do šátečku a vaříme v mírně osolené vodě, až vyplavou na povrch. Uvařené taštičky propícháme a dáváme jako vložku do vývaru, který povaříme 10 minut spolu s jemně krájeným pórkem a dochutíme zbytkem sójové omáčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka