Polévka s kukuřicí Ju-Mi Tang - recept cpt. Cooka
4 porce: 10 dkg kukuřičných zrn, 15 dkg kuřete, 1 cibule, 5 dkg šunky, 1 l vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce desertního vína, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, špetka pálivé papriky, špetka mletého pepře, 1 stroužek česneku, 2 bílky, 2 lžíce mléka, zelená petrželka, pažitka
Kuřecí vývar zahřejeme k varu a přidáme drobně pokrájené drůbeží maso (příp. vnitřnosti, zbytky po vykostění kuřete), na kolečka nakrájenou cibuli (mladou cibulku i s natí), sůl (a čerstvé, na plátky pokrájené mladé kukuřičné klásky, pokud je použijeme místo zrn z konzervy). Šunku drobně nakrájíme a přidáme do polévky, když jsou zelenina a maso měkké. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a vlijeme do polévky. Přidáme kukuřičná zrna, víno, zázvor, pálivou papriku, hrubě mletý pepř, lisovaný česnek a povaříme. Pak rozmícháme bílky (1-2 na 4 porce) s mlékem a vlijeme do polévky. Dále už nevaříme. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme sekanou petrželkou a pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka