Žemlový nákyp s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 rohlíků, 1/4 l mléka, 10 dkg másla, 12 dkg moučkového cukru, vanilka, citrónová kůra, 5 vajec, 5 větších jablek, mletá skořice, rozinka
Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme je mlékem. Jablka nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, přidáme skořici, vanilku, citrónovou kůru a přebrané oprané rozinky. Utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme navlhčené rohlíky a jablka. Vše lehce promícháme a lehce vmícháme sníh. Pečeme v silně vymaštěné, strouhankou vysypané nákypové formě asi 30 - 40 minut. Nákyp podáváme teplý.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka