Žemlovka se švestkami a sněhem - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 žemlí, 1/2 l mléka, 75 dkg švestek, moučkový cukr, mletá skořice, tuk, strouhanka na pekáček, 1 lžíce tuku, mléko, žloutek,
Na sníh: 3 bílky, 10 dkg moučkového cukru, 2 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů
Žemle nakrájíme na tenké plátky, namáčíme v mléce a hned ve vrstvě klademe do vymazaného a vysypaného pekáčku. Jako další vrstvu klademe odpeckované švestky, které sypeme cukrem a skořicí, a tak střídavě pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstvou jsou plátky žemlí. Pokapeme je rozehřátým tukem, zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem a dáme péci. Dorůžova zapečenou žemlovku potřeme připraveným sněhem, jehož povrch poprášíme moučkovým cukrem a dáme ještě na chvíli do trouby zrůžovět.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka