Žemlovka s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg jablek, 1/2 veky nebo rohlíky, 10 dkg tuku, 1/4 l mléka, 2 vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, mletá skořice
Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. Rovněž veku nakrájíme na tenké plátky, které namáčíme v mléce s rozšlehaným vejcem. Na dno dobře vymazané formy dáme vrstvu plátků veky, na ně vrstvu jablek, posypeme cukrem se skořicí, opět klademe plátky veky a tak střídavě pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstvou jsou plátky veky. Žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozšlehaným vejcem, pokapeme rozehřátým tukem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový moučník posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka