Polévka s knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg skopového masa (mletého tučného, možno nahradit vepřovým či hovězím masem), 3/4 l vody, 1 lžíce rýže, 2 mrkve, 1 cibule, 1/2 celeru, kousek petržele, sůl, kopr, zelená petrželka, 1 vejce, 1/2 citrónu, hladká mouka
Mleté maso propracujeme s rýží a přidáme trochu sekaného kopru, petrželku a sůl. Ze směsi uděláme knedlíčky a obalíme je v mouce. Zeleninu dáme vařit do osolené vody, když začne voda vřít, vhodíme knedlíčky a vaříme, až je rýže v knedlíčcích měkká. Z bílku ušleháme pěnu, žloutek osolíme, přidáme citrónovou šťávu, zamícháme, přidáme do pěny, promícháme s naběračkou zchladlé polévky, nalijeme do teplé polévky a zamícháme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka