Studená rýžová pochoutka - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg rýže, 1 l mléka, 4 dkg tuku, 8 dkg pískového cukru, 1  vanilkový cukr, 1/4 l smetany na šlehání, rybízová šťáva nebo malinová šťáva, 1 lžíce sypké želatiny
Čistou spařenou rýži uvaříme v mléce na kaši. Potom do ní zašleháme tuk, cukr, vanilkový cukr a želatinu. Necháme vychladnout a pak lehce vmícháme ušlehanou smetanu. Nákyp vložíme do misky vypláchnuté vodou a dáme zchladit. Potom dezert vyklopíme a polijeme ovocnou šťávou.
Příprava želatiny: želatinu zalijeme dvěma lžícemi studené vody a necháme asi dvě hodiny nabobtnat. Potom do 1/16 l vařící vody přidáme za stálého míchání okapanou želatinu a ještě horkou vetřeme do krému. Vařit se nesmí!

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka