Rýžový nákyp s meruňkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg rýže, 1/2 l mléka, 4 dkg tuku, 1 žloutek, 3 bílky na sníh, 5 dkg moučkového cukru, 30 dkg meruněk (čerstvých i kompotovaných), sůl, tuk na formu,
Ovocný krém: 1/8 l ovocného nálevu, 1/8 l mléka, 1 lžička moučkového cukru, 2 dkg vanilkového pudinku
Přebranou, opranou a spařenou rýži zalijeme mlékem, osolíme a za občasného zamíchání uvaříme kaši a necháme vychladnout. Tuk utřeme s cukrem a žloutkem do pěny, přidáme vychladlou rýži a dobře promícháme. Potom lehce vmícháme nakrájené meruňky a pevný sníh ze 3 bílků. Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Povrch polijeme ovocným krémem. Nákyp podáváme teplý.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka