Rýže zapečená s jablky nebo švestkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg rýže, 1.5 l mléka, sůl, 5 dkg másla, 2 dkg moučkového cukru, tuk na vymaštění, strouhanka na vysypání formy, 75 dkg jablek (nebo švestky - 2/3 uvedené dávky), skořicový cukr, 1/2 l mléka na zalití
Připravíme podle samostatného receptu rýžovou kaši. Omastíme ji polovinou uvedeného množství másla a osladíme. Část kaše rozestřeme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací misky nebo pekáče či kastrolu, na ni naklademe vrstvu oloupaných a na plátky nakrájených jablek (nebo odpeckovaných švestek), zasypeme skořicovým cukrem, přidáme vrstvu kaše a vrstvu jablek a navrch opět kaši. Zalijeme mlékem, poklademe tenkými plátky másla a v předem vyhřáté troubě asi 30 minut zapékáme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka