Rychlý rýžový nákyp s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg rýže, 1 l mléka, sůl, 10 dkg moučkového cukru, 8 dkg tuku, ovoce, moučkový cukr se skořicí
Omytou, spařenou rýži vložíme do tukem vymazaného kastrolu. Mléko osolíme, přidáme cukr, zamícháme a nalijeme na rýži. Na povrch dáme nakrájené ovoce, je-li příliš kyselé, trochu přicukrujeme, poklademe kousky tuku a pečeme v středně vyhřáté troubě dorůžova. Při podávání sypeme cukrem se skořicí. Na ovocný povrch použijeme oloupaná, nakrájená jablka nebo vypeckované višně, třešně, půlené meruňky nebo švestky, zkrátka co zahrádka poskytuje.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka