Nákyp z ovesných vloček s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 l mléka, sůl, 25 dkg ovesných vloček, 4 vejce, 2 dkg moučkového cukru, rozinka, tuk, strouhanka na vymaštění a vysypání pekáče, 1 kg jablek, skořicový cukr
Do vařícího mléka za stálého míchání nasypeme vločky, nepatrně osolíme a uvaříme hustou kaši. Žloutky utřeme s cukrem, postupně k nim vmícháme vychladlou kaši, přisypeme spařené rozinky a přimícháme sníh z bílků. Do vymaštěného a vysypaného pekáče dáme vrstvu těsta, vrstvu oloupaných a nastrouhaných jablek, opět vrstvu těsta a nastrouhaných jablek, které zasypeme skořicovým cukrem, opět vrstvu těsta a jablek. Vrchní vrstvu tvoří těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 min.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka