Mléčný jáhelník - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg jáhel, 1 l mléka, špetka soli, 8 dkg moučkového cukru, 5 dkg másla, 2 vejce, několik jablek, několik sušených švestek, tuk na pekáč a na pomaštění, moučkový cukr na posypání
Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou, aby nebyly hořké. Chvíli je ve vodě povaříme. Vodu pak ocedíme. Jáhly dovaříme doměkka v mléce. Osladíme je, osolíme, vmícháme máslo, žloutky a nakonec sníh z bílků. Kaši naplníme do dobře vymazaného pekáčku, poklademe plátky loupaných jablek a kousky švestek, které předem namočíme. Navrch jáhelník pokapeme máslem a pečeme v dobře předehřáté troubě, až nabude a na povrchu se dělá zlatá kůrka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka