Krupicový nákyp s višněmi - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 l mléka, 1/2 kg krupice, sůl, 10 dkg másla, 3  vejce, 8 dkg moučkového cukru, citrónová kůra, 1/2 kg višní bez pecek (v zimě višňový kompot)
Mléko mírně osolíme a uvaříme krupičnou kaši. Pak ji v míse rozprostřeme a dáme vychladnout. Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citrónovou kůru a po částech vmícháme vychladlou kaši. Naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a vypeckované višně. Nákypovou formu silně vymastíme, vysypeme strouhankou a směs do ní uhladíme. Pečeme zvolna asi 1/2 - 3/4 hodiny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka