Flameri čokoládové - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 l mléka, 2 lžíce kakaa, sůl, 12 dkg moučkového cukru, vanilka, 12 dkg krupice, 3 bílky
V troše oslazeného mléka si předem rozmícháme kakao. Do nepatrně osoleného vařícího mléka, do něhož jsme zamíchali polovinu cukru a vanilku, vlejeme kakao a pak pozvolna za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme asi 15 min. Jakmile je kaše uvařena, přimícháme do ní sníh z bílků, nalijeme ji do skleněných misek vypláchnutých studenou vodou a dáme vychladit. Před podáváním flameri vyklopíme na talíře a doplníme čerstvým či konzervovaným ovocem nebo přelité sirupem. Podle chuti můžeme pokrýt šlehanou smetanou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka