Tvarohové ovocné knedlíky - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg měkkého tvarohu, 2 dkg másla, 1  vejce, sůl, 1/2 lžičky moučkového cukru, 25 dkg polohrubé mouky, 1 šálek mléka (podle potřeby),

Dovnitř: 50 dkg meruněk (švestky, jahody, višně apod.),

Na posypání a polití: 10 dkg tvrdého tvarohu, 4 dkg moučkového cukru, 6 dkg másla

Tvaroh utřeme v míse s máslem, vejci, přidáme sůl, cukr a postupně mouku a mléko, až vznikne husté těsto, které se už rukou ani válu nechytá. Vyválíme je na šišku, odkrajujeme stejné kousky, ty pomoučenou rukou roztáhneme a do nich zabalíme ovoce. Knedlíky vaříme ve vodě podle velikosti 8 až 10 minut. Jeden vyjmeme, překrojíme a zjistíme, je-li provařen. Pak teprve ocedíme ostatní. Na talíři je sypeme cukrem a tvarohem a mastíme máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka