Švestkové knedlíky z toastového těsta - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 plátků toastového chleba, 20 dkg tvarohu, 5 dkg moučkového cukru, 1 špetka soli, 12 dkg měkkého másla, 1 lžíce smetany, 4 vejce, 10 dkg hladké mouky, 12 švestek, celá skořice, 1 citrón, 5 dkg čerstvě mletého máku, 3 dkg moučkového cukru
Nastrouhané tvrdší toasty promíchejte s tvarohem, cukrem, solí, máslem, kyselou smetanou, vejci a s moukou vypracujte na tužší těsto. Švestky omyjte, nechte okapat a vypeckujte. Těsto rozdělte na kusy (3 na porci), do středu položte vždy jednu švestku, zabalte a vytvořte knedlík. Vodu s trochou cukru, skořicovou a citrónovou kůrou uveďte do varu a vložte připravené knedlíky. Opatrně je nadzvedněte ode dna a nechte vařit asi 12 minut. Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou sběračkou, narovnejte na talíře, posypte mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka