Polévka dršťková - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg drštěk, 1  cibule, kořenová zelenina, 1 lžíce tuku, 2 lžíce vepřového sádla, 2 lžíce hladké mouky na jíšku, sůl, mletý pepř, majoránka
Dršťky dobře očistíme, opereme v několika vodách, vytřeme solí a spaříme vřelou vodou. Potom je vaříme ve slané vodě do měkka. Můžeme je předvařit i den předem. Zvlášť vaříme předem zpěněnou cibuli a kořenovou zeleninu. Uvařenou prolisujeme, zalijeme vývarem z drštěk, zahustíme světlou jíškou a na konec přidáme na nudličky krájené dršťky, okořeníme pepřem nebo květem, majoránkou a česnekem nebo sekanou zelenou petrželkou. Podáváme s chlebem k večeři nebo na oběd, je-li jenom moučník.
Dobrá sestava: Dršťková polévka a zelníky nebo ovocné knedlíky apod. Dršťky v polévce živí, moučník sytí a zelí nebo ovoce chrání zdraví.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka