Kynuté knedlíky s višněmi - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg hrubé mouky, 1  žemle namočená v mléce, 1/8 l mléka, sůl, 3 dkg tuku, 1  vejce, 15 dkg kvasnic, 1 lžička moučkového cukru, višně (jahody či rybíz), máslo
Z droždí, cukru, 1 lžíce vlažného mléka a lžíce mouky si připravíme kvásek a necháme jej vykynout. Potom přidáme zbývající mouku, změklou vymačkanou žemli, sůl, zbývající vlažné mléko s rozkvedlaným vejcem a rozpuštěným tukem a vypracujeme hladké tužší těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejné kousky, které naplníme ovocem, uzavřeme, zakulatíme a dáme ještě asi na 15 minut kynout. Potom je vkládáme do vařící vody a vaříme asi 2 - 3 minuty nejdříve na jedné straně, obrátíme a dovaříme 2 - 3 minuty na druhé straně. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou. Sypeme je cukrem se skořicí nebo s tvarohem a mastíme máslem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka