Banánové knedlíky - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  banány, 12 dkg jáhel, 30 dkg hladké mouky, máslo, mletá skořice, sůl
Jáhly uvaříme ve vodě asi v poměru 1:2,5. Studené jáhly rozmačkáme dřevěným tloukem nebo mačkadlem na brambory, přidáme mouku a na vále uhněteme tuhé těsto. (Těsto během přípravy řídne, proto je připravujeme tužší a dávku zpracováváme na dvakrát. Je-li však třeba, těsto zředíme vodou.)
Banány nakrájíme na špalíčky vysoké asi 1.5 cm a balíme je do kousků těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Po vhození do vody je nejprve uvolníme ode dna vařečkou, a když vyplavou na povrch, vyjmeme je. Na talíři je sypeme skořicí a pokapeme rozpuštěným máslem. Případně je lze sypat pšeničnými klíčky (mlýnské ořechy), sekanými vlašskými ořechy a hnědým cukrem, vše opatrně opraženo do zlata.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka