Palačinkový pahorek - recept cpt. Cooka
Mamelon de crepes
4 porce: 1/4 l mléka, 1 vejce, 12 dkg hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl,
náplň: 40 dkg zadního hovězího, 3 cibule, 3 dkg másla, 15 dkg tvrdého sýra
Z těsta upečeme 10 tenkých palačinek. Uvařené hovězí maso umeleme s cibulemi vařenými s ním v polévce. Smícháme na pánvičce s máslem, osolíme, opepříme a zalijeme hovězím vývarem tak, aby vznikla hustá kaše. Můžeme přidat špetku mouky.
Palačinky skládáme do máslem vymazané misky, každou pomažeme masovou kaší a vršíme je na sebe. Končíme nenamazanou palačinkou. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, misku s palačinkami do ní vložíme, hrnec přikryjeme a necháme v parní lázni asi půl hodiny. Před podáváním palačinkový pahorek vyklopíme na mísu, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme rozpuštěným máslem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka