Vaječná omeleta sváteční - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 vajec, sůl, 8 lžic vody, tuk, šunka, čerstvé houby nebo zelenina, 1 strouhaný tvrdý sýr
Hodí se pro nenadálého hosta nebo za předkrm. Na osobu počítáme 2 vejce. Dobře je rozkverláme se solí a vodou (nikoliv mlékem). Pak je vlijeme na pánev s rozpáleným omastkem a stále pánví potřásáme, aby se omeleta nepřisedla. Neobracíme ji a pečeme 3-5 minut, až vejce ztuhnou, ale nahoře musí být ještě vlhká. Sesuneme na talíř, posypeme sekanou šunkou, dušenými houbami nebo zeleninou, též strouhaným sýrem, a přeložíme v půli. Podáváme ihned, jinak ztuhne. Je znamenitá, je-li čerstvě dělaná.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka