Špenátové omelety - recept cpt. Cooka
4 porce: 6 vajec, 4 lžíce mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, sůl, mletý pepř, 5 dkg slaniny, olej,
Náplň: 80 dkg špenátu, 4 lžíce tuku, 1/2 lžičky mletého rozmarýnu, 3 stroužky česneku, sůl
Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, nalijeme polovinu těsta, poklademe částí slaniny a upečeme omeletu. Stejným způsobem upečeme i druhou omeletu. Naplníme ji špenátem, přehneme a překrojíme. Na porci dáváme polovinu omelety. Podáváme s vařenými brambory nebo topinkou.
Náplň: Omyté listy špenátu 5 minut povaříme, ocedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme špenát, utřený česnek, koření a prohřejeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka