Pavlovická drůbeží polévka - recept cpt. Cooka
10 porcí: 50 dkg kuřecích drobů, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 menší květák, 1 pórek, 5 zrnek nového koření, 1 cibule, 10 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, 5 dkg širokých nudlí, sůl, polévkové koření, zelená petrželka
Dobře omyté drůbky spolu se zeleninou uvaříme ve vodě doměkka. Pak vše vyjmeme, vývar zahustíme jíškou usmaženou z másla a mouky, dobře rozšleháme a necháme povařit. Polévku ochutíme, přidáme smetanu a opět necháme přejít varem. Pak vložíme na kostičky nakrájené maso z drůbků, na kostičky nakrájenou vařenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák. Na závěr vložíme uvařené široké nudle. Pro lepší vzhled můžeme přidat sterilovaný hrášek. Dochutíme solí a kořením a přidáme nasekanou zelenou petrželku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka