Pórkové omelety s muškátovým oříškem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 velké pórky, 4 dkg tuku, 4 vejce, 3 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Póry po délce nařízneme a důkladně opereme. Zelené části odřízneme a použijeme k přípravě polévky. Bílou část póru nakrájíme na kolečka. Na velké pánvi rozehřejeme tuk a pór na něm na mírném ohni asi 5 minut dusíme. Mezitím rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh a postupně do něj vmícháme žloutky, mouku a koření. Dle chuti osolíme. Směs nalijeme na pór a na malém ohni zapečeme. Omeletu na pánvi rozkrojíme na díly, každý obrátíme a necháme zezlátnout i na spodní straně. Podáváme s vařenými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka