Omeleta z makarónů - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg makarónů, 2 vejce, 15 dkg tvrdého sýra Primátor, 15 dkg zmrazené zeleninové směsi, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, tuk na vymazání formy
Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme je. Do velké mísy nastrouháme sýr Primátor. Část sýra oddělíme na posypání omelety před podáváním. Dortovou formu vymažeme tukem. K nastrouhanému sýru přidáme uvařené makaróny a vejce, osolíme a promícháme. Připravenou směs vložíme do vymazané formy a rovnoměrně ji rozprostřeme. Pečeme v dobře vyhřáté troubě 20 min. Do 5 dl vroucí osolené vody vsypeme zeleninu a vaříme 8 minut. Uvařenou zeleninu scedíme, smícháme se slunečnicovým olejem a urovnáme ji na upečenou omeletu, kterou jsme předtím vyjmuli z formy. Před podáváním omeletu posypeme sýrem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka