Omeleta s pažitkovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg polohrubé mouky, 1.5 dl mléka, 1.5 dl vody, 2 vejce, sůl, 4 dkg tuku na smažení,
Náplň: 16 dkg mrkve, 16 dkg zeleného hrášku, 16 dkg kukuřičných zrn, sůl,
Omáčka: 2 dl šlehačky, 2 tavené sýry, pažitka, sůl
Mouku, mléko, vodu, vejce a sůl promícháme v misce a vzniklé těsto necháme odstát. Mrkev, hrášek a kukuřici podusíme, podlijeme je trochou vody a vše dusíme přikryté 5 minut. Potom směs osolíme a necháme změknout.
Na dobře rozpáleném tuku postupně usmažíme omelety (po dvou na porci). Pažitku nasekáme nadrobno. Trojúhelníčky taveného sýra nakrájíme na malé kousky, aby se nám lépe rozpustil. Smetanu ke šlehání za stálého míchání prohřejeme na mírném plameni. Přidáme k ní nakrájený tavený sýr a stále mícháme, aby se nám omáčka nepřipálila. Jakmile se sýr rozpustí, připravenou omáčku odstavíme a vmícháme do ní nasekanou pažitku a podle chuti dosolíme. Teplé omelety naplníme zeleninou, stočíme a přelijeme pažitkovou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka