Omeleta s masovou náplní - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg polohrubé mouky, 1.5 dl mléka, 1.5 dl vody, 2 vejce, 4 dkg tuku na smažení,
Náplň: 25 dkg libového vepřového masa, 25 dkg pórku, 2 dkg tuku Ceres Soft, sůl, mletý pepř, 3 lžíce sójové omáčky
Mouku, mléko, vodu, vejce (bílky můžeme ušlehat na sníh a zamíchat do těsta nakonec) a sůl promícháme v misce a těsto necháme odstát.
Maso nakrájíme na nudličky, dáme na pánev s rozpáleným tukem, krátce osmahneme, aby si maso při dušení udrželo šťávu, přidáme sůl, pepř a sójovou omáčku. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Pórek očistíme, podélně nařízneme a dobře vymyjeme nečistoty. Potom jej nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Směs ještě 5 minut dusíme.
Na pánvi rozpustíme část tuku a postupně usmažíme omelety - dvě na porci. Na hotové omelety urovnáme maso s pórkem a podáváme horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka